Elérhetőség

Re-Crea1997

Mézeskalács utca 18.
Fót-Fótliget
2151

+36 70 378 5045

Általános kérdések

Általános kérdések

Első lépésként keress meg minket az elérhetőségeink valamelyikén, és szánd el magad egy konzultációra. Ez nem kerül semmibe, és neked is megkönnyíti a további lépéseket. Egyedül nem fog menni, de mi szívesen segítünk.

Hogyan lehet valaki magántanuló?

 

Olvasd el az „Olvasnivalók” menüben található útmutatást

 

Kell-e tandíjat fizetni a Re-Crea Tanodákban, és ha igen, mennyit?

 

Igen kell, az pedig, hogy mennyit, függ a tanoda létszámától, a közösség összes hozzájárulásának mértékétől, attól, hogy a Re-Crea Nonprofit Egyesület milyen mértékben tudja támogatni a tanodát, és hogy milyen költségvonzatai vannak a szülők által igényelt akár egyedi, testreszabott oktatási-fejlesztési céloknak. Ezen felül nem mindegy, hogy kell-e, és mennyi bérleti díjat fizetnie a tanodának, illetve, hogy a helynek, ahol működik milyen egyéb rezsi költségei vannak. Ha az adott tanodát támogatja az önkormányzat, illetve sikerül pályázati pénzhez jutnia, az csökkentheti a csökkentheti a tandíjat. Ez körülbelül egy 40-70ezer forint/hó közötti szórást jelenthet jellemzően, ami akár félévről félévre változhat. De általános elvként azt kell szem előtt tartani, hogy egy Re-Crea Tanoda alapvetően nonprofit intézmény, a tandíjnak az a szerepe, hogy a működéséhez hozzájáruljon, azt biztonságosan lehetővé tegye.

 

A Re-Crea Tanodákban ezek szerint nem is folyik oktatás, és a gyerekek egész nap csak játszanak?

A játékosítás (gamification) nem feltétlenül játékot jelent az oktatásban. Sokkal inkább azt, hogy a játékok logikáját alkalmazzuk oktatási helyzetekben. Például azt a logikát, ahogyan egy játékban nem tudsz tovább haladni addig, amíg az adott szint feladatait nem teljesítetted. Vagy azt, a logikát állítjuk az értékelés során az osztályzatok és az azokból vont átlagok logikája helyébe diákok elé, amit bizonyos játékokban tapasztalati pontoknak neveznek, és amely tapasztalati pontok csak növekedni tudnak. Kellő számú tapasztalati pont (akár több féle módon történő) megszerzése pedig szintlépésekhez vezet. Ez nagyon más, mint amit az iskolák alkalmaznak.

 

Kapnak-e ebédet (tízórait, uzsonnát) a gyerekek a Re-Crea Tanodákban?

 

Természetesen igen, ha erre a szülők igényt tartanak, a tanodák meg kell oldják a gyerekek étkeztetésével kapcsolatos feladatokat is.

 

Hogyan tájékozódhatok arról a módszerről, amelyet a Re-Crea Tanodák tanárai alkalmaznak az oktatásban?

 

Ezekről a módszerekről olvashatsz rövid kis írásokat itt a honlapon is, a „Rólunk” fő menü alatt, „Re-Crea Tanodák alapelvei” részben. De ha többet szeretnél tudni, kérj tőlünk konzultációs lehetőséget, vagy gyere el az egyik nyilvános tájékoztató előadásunkra. Ennek helyszínét és időpontját vagy megtalálod itt a honlapon a „Hírek” között, vagy ha éppen nincs aktuális időpont, akkor az azt jelenti, hogy a rendezvény szervezés alatt áll, és néhány nap türelmedet kell kérjük.

 

Versenyképes az állami oktatásban megszerezhető tudással az, amit a Re-Crea Tanodák nyújtani tudnak?

 

Az eddigi tapasztalatok alapján meglehetősen biztosak vagyunk abban, hogy nem csupán versenyképes tudást, de annál sokkal többet tudunk nyújtani a tanodás diákoknak. Minden tekintetben. Ez azt jelenti, hogy nem csupán bármely állami intézménnyel, hanem a világ bármely oktatási intézményével összemérve is versenyképes a tudás, és nem csak a tudás, hanem az attitűd, az élmények sorozata, az érzelmi biztonság, a stressz-mentes környezet, a készség- és képesség fejlesztés, a gondoskodás és felelősségvállalás, a szemléletmód, az értékrend, és minden más, amit csak egy Re-Crea Tanoda nyújtani tud.

 

Úgy kell elképzelni egy Re-Crea Tanodát, mint egy iskolát kicsiben?

 

Egyáltalában nem. A Re-Crea Tanodák lényege éppen abban rejlik, hogy képesek meghaladni és újrarajzolni azt a képet, amit az iskolákról őrzünk magunkban. Úgy is mondhatnánk, hogy szinte semmi nem állhatna távolabb egy Re-crea tanodától, mint egy iskola. És ez a működés minden paraméterére igaz: a tantermektől az eszközökig, a módszerektől a tanárok hozzáállásáig, az időbeosztástól az oktatási célokig, és így tovább. Egy Re-Crea Tanodát nagyon nehéz elmesélni néhány mondatban. Éppen ezért javasoljuk mindenkinek, akit érdekel, hogy vegyen részt a soron következő nyilvános tájékoztatónkon. Ennek helyszínét és időpontját vagy megtalálod itt a honlapon a „Hírek” között, vagy ha éppen nincs aktuális időpont, akkor az azt jelenti, hogy a rendezvény szervezés alatt áll, és néhány nap türelmedet kell kérjük.

Copyright © 2021 Re-Crea Tanodák. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU Általános Nyilvános Licenc alatt kiadott szabad szoftver
Fordította a Joomla! Magyarország