Elérhetőség

Re-Crea1997

Mézeskalács utca 18.
Fót-Fótliget
2151

+36 70 378 5045

Hogy tetszik a weboldalunk? Megosztanád észrevételeidet az elképzeléseinkkel kapcsolatban? Vagy kérdéseid vannak, amikre nem találtál válaszokat? 

Fordulj hozzánk bizalommal. Az észrevételeid, kérdéseid segítenek abban, hogy folyamatosan fejlesszük az oldalt és mindazt, amiről szól. Visszajelzéseket mindig szívesen fogadunk.

 

Elkészült a honlapunk. Egyelőre PC-n (notebookon) teljes egészében, mobilon és tableten korlátozottan működik, de dolgozunk rajta. Ezzel lehetővé vált, hogy széles körben megismertessük, meghivatkozhassuk elképzeléseinket, és a honlap segítségével megkezdhessük egy igazán tekintélyes önkéntes segítői háló kiépítését a Re-Crea Tanodák köré.

Megkezdtük a jogi előkészületeit a Re-Crea Egyesület felállításának. Ez az egyesület lesz hivatott arra, hogy fogadja azokat a felajánlásokat, amelyek a Re-Crea tanodák anyagi biztonságát, függetlenségét és lehetőségeit biztosítják majd az elképzeléseink szerint. Ezzel egy időben megkezdtük a pályázatfigyelést, és buzdítunk mindenkit, aki ügyünket segíteni kívánja, hogy tájékoztasson minket, amennyiben akár pénzzel, akár tapasztalattal (pl. a pályáztatás terén), akár kapcsolatokkal (pl. a Károlyi István Gyermekközpont felé) hozzá tudna járulni ahhoz, hogy a tanoda mielőbb működni kezdhessen.

 

(Már korábban)úgy döntöttünk, hogy az első Re-Crea Tanodának Fóton, a Károlyi István Gyermekközpont területén, vagy annak közvetlen közelében keresünk helyet. Megkezdtük a tájékozódást a lehetőségeket illetően. (Egyben kérünk mindenkit, aki ebben a segítségünkre tudna lenni, tudassa velünk az elérhetőségeinken)

 

Megkezdtük a Re-Crea Tanodák honlapjának tervezését. Ezzel egy időben elindult a helykeresés. Igyekszünk igazán megfelelő helyet találni az első Re-Crea Tanodának, amely tanoda egyben a bemutató- és gyakorló-tanodánk is lenne a későbbiekben.

A felállítandó Re-Crea Tanodák szervezeti-szerkezeti, módszertani, stb. elméletének gyakorlati tesztelése. Ebben az időszakban alkalmunk nyílt a gyakorlatban kipróbálni, továbbfejleszteni és tesztelni a Re-Crea Tanodák tanárképzési, gyermekfejlesztési, oktatás-módszertani elemeit. Ebben egy Csillaghegyen, a helyi közösség által életre hívott tanoda volt a segítségünkre, ahol a közösség maga ajánlotta fel, hogy a Re-Crea Tanodák módszertanának sok elemét átvenné, és bevezetné az ottani tanoda módszertanába. Három év rengeteg tapasztalata meggyőzően bizonyítja elképzeléseink helyességét. Az elért eredmények pedig arra inspirálnak bennünket, hogy megkezdjük az első igazi Re-Crea Tanoda felállítását és működtetését.

 Megszületnek azok az alapelvek és módszertani alapvetések, amelyek szerencsésen ötvözni képesek az évezredeken át jól teljesítő természetes tanulási módszereket (játék, utánzás, egymástól tanulás, csinálva tanulás, érdeklődés alapú tanulás, stb.) egyrészt a 21. század technikai, technológiai, lehetőségeivel és elvárásaival (web2, digitális írástudás, globális gondolkodás, környezettudatosság, felelősségvállalás, idegen nyelvi kommunikáció, stb.), másrészt a differenciált, egyénre szabott oktatási-tanulási módszerekkel (többszörös intelligencia-térképek, kompetencia-mérések, tanulónként eltérő, optimalizált tempó, stb.).

A Re-Crea 1997 Kft átfogóan vizsgálni kezdi a magyarországi közoktatás helyzetét, és arra a megállapításra jut, hogy a rendszer a reformálhatatlanságig működésképtelen. Megkezdődik egy olyan stratégia kidolgozása, amely nem a meglévő iskolákon belül, hanem azokon kívül, azok alternatívájaként kínál megoldásokat szülőknek, tanulóknak és pedagógusoknak a 21. század világszínvonalán.

Copyright © 2021 Re-Crea Tanodák. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU Általános Nyilvános Licenc alatt kiadott szabad szoftver
Fordította a Joomla! Magyarország